Vill du veta mer?

Fyll i ditt telefonnummer nedan
så kontaktar vi dig så snart vi kan.

  Den här webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

  Hur kan AI användas inom tillverkningsindustrin?

  För att svensk industri ska fortsätta vara konkurrenskraftig är en bred implementering av AI avgörande. Det är inom produktions- och tillverkningsindustrin som det finns störst potential.
  AI kan man använda för att automatisera processer, göra prediktioner och hitta mönster i stora mängder data. Det kan till exempel handla om att automatisera okulärbesiktning av slutprodukter samt ökat stöd vid strategiska beslut. Det kan också vara för att förutse behov av underhåll genom analysera vibrationer eller ljud. 

  Även om det finns en stor tilltro till potentialen för AI så finns vissa utmaningar. Alla företag har inte kompetens för att komma igång och hitta rätt lösningar. Detta gör att många nöjer sig med att automatisera befintliga processer och därmed missa avgörande potential. En lösning kan vara att söka samarbeten där kunskapen finns, och därigenom bygga kunskap hos sina medarbetare under tiden.

  Det är också viktigt att förstå att AI är en av flera byggstenar i utvecklingen av effektivare processer i tillverkande företag. AI är inte ett mål i sig utan ett verktyg för att uppnå andra funktioner, så som ökad tillförlitlighet och kvalitet, nya tjänster eller bättre produktionsplaner. 

  Har du fått svar på din fråga?

  Kontakta oss om du behöver ytteligare hjälp.

  Kontakta oss
  Binar bilindustri

  Prenumerera på
  vårt nyhetsbrev

   Den här webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.