Vill du veta mer?

Fyll i ditt telefonnummer nedan
så kontaktar vi dig så snart vi kan.

  Den här webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

  ABB logotyp

  Så ökade ABB Robotics sin produktivitet

  När ABB Robotics ville ha hjälp med att effektivisera sin produktion var det bara Binar Solutions som levde upp till de högt ställda kraven. Med hjälp av samarbetet har ABB Robotics idag nått ökad stabilitet, högre kvalitet, en säkrare arbetsplats och ökad lönsamhet.

  ABB Robotics effektivisering inom Industri 4.0

  Utmaning

  I takt med ökade volymer och som en del i sitt effektiviseringsarbete beslutade ABB Robotics att man ville övergå till så kallad flödesproduktion, där man länkar samman och koordinerar arbetsmoment som tidigare varit åtskilda. I samband med omställningen ville man ha ett bra system för att hantera och lyfta störningar, men också ökade möjligheter till att styra och kontrollera produktionen.

  ABB Robotics valde därför att ta in offerter från olika företag, där enbart Binar Solutions uppfyllde alla de krav som ställdes.

  Lösning

  Binar Solutions erbjöd en lösning som bland annat inkluderade Takt, Andon och Visualisering.

  • Takt handlar om att jämna ut produktionen för att skapa en bättre arbetsmiljö, förenkla resurshanteringen och hålla en hög och jämn kvalitet.
  • Andon innebär att man får möjlighet att larma eller stoppa produktionen direkt ett fel upptäcks.
  • Visualisering möjliggjordes genom att det sattes upp displayer i produktionsmiljön så att viktiga nyckeltal kunde visualiseras i realtid.

  “Samarbetet med Binar Solutions fungerar jättebra. De har professionella säljare som har koll på sina system och ser till att vi får det vi vill ha. De gånger vi vill installera något mer har de dessutom en snabb och bra support.“

  -Andreas Larsson Production Development Specialist, ABB Robotics

  ABB Robotics effektivisering

  Resultat

  Förändringarna har lett till en ökad stabilitet där cheferna vet exakt vad varje linje producerar, men också till högre kvalitet med färre skador och nöjdare kunder. Arbetsplatsen har även blivit säkrare med en ökad generellt ökat välmående bland medarbetarna.

  “Det nya systemet har absolut varit en lönsam investering!”

  -Andreas Larsson Production Development Specialist, ABB Robotics.

  ABB Robotics Lean Manufacturing

  Se fler kundcase
  Binar bilindustri

  Prenumerera på
  vårt nyhetsbrev

   Den här webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.