Vill du veta mer?

Fyll i ditt telefonnummer nedan
så kontaktar vi dig så snart vi kan.

  Den här webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

  Hydra Specma logo

  Binar Solutions hjälper HydraSpecma till högre kvalitet och ökad produktivitet

  När HydraSpecma ville effektivisera och kvalitetssäkra sin produktion vände de sig till Binar Solutions. Resultatet blev en nyckelfärdig lösning som har lett till nöjdare kunder, kraftigt minskade felplock, ett förbättrat materialflöde och ökad produktivitet.

  Binar Solutions hjälper HydraSpecma till högre kvalitet och ökad produktivitet

  Utmaning

  HydraSpecma såg förbättringspotential. Orderplockningen skedde helt manuellt, vilket innebar att deras operatörer riskerade att ta fel låda med material. Felaktiga montage och missade arbetsmoment kan innebära stora kostnader i reparationer och reklamationer. I värsta fall går felaktiga produkter ut till kunden vilket, förutom åtgärdskostnader, även riskerar att skada företagets rykte. HydraSpecma ville dessutom kunna garantera att det äldsta materialet förbrukas först, så kallat FIFO, samt minimera materialförflyttningar inom logistikavdelningen.

  HydraSpecma vände sig till Binar Solutions och fick reda på att företaget höll på att utveckla en lösning som skulle kunna hjälpa dem att effektivisera och kvalitetssäkra sin produktion.

  Lösning

  Resultatet blev att Binar Solutions levererade en helhetslösning med FIFO flowracks samt Pick- och Put-to-light. Ett Pick-to-light-system innebär att lampindikeringar visar vad och hur mycket du ska plocka. Kvalitetssäkring får man genom att en sensor eller knapp kvitteras för varje plock. Då systemet är digitalt behöver man inte ha någon plocklista utan kan jobba helt papperslöst och med båda händerna, vilket effektiviserar arbetet ytterligare.

  FIFO (First-In-First-Out) är ett racksystem med rull-lister som förenklat hanteringen av materialet och ser till att materialet förbrukas i den ordning det är tänkt. För att försäkra sig om att material fylls på på rätt plats i materialstället finns även en funktion för materialpåfyllnad, så kallad Put-to-light. Stor kapacitet i flow-racken gör att antalet påfyllningar kan minimeras vilket även minskar antalet materialförflyttningar.

  “Samarbetet med Binar startade runt 2010 och fungerar jättebra. Det är en fantastisk grupp människor som är jättebra att ha att göra med. Man lyssnar och tar fram lösningar som kunden vill ha”

  -Lars Löwgren Produktionstekniker, HydraSpecma.

  HydraSpecma

  Resultat

  Lösningen ledde till att Hydra Specma fick kraftigt minskade felplock, ett förbättrat materialflöde, ökad produktivitet och sist men inte minst nöjdare kunder.

  “Lösningen gör så att arbetet går mycket snabbare och att vi får rätt kvalitet på våra produkter direkt.”

  -Robert Ullman Produktionschef, HydraSpecma.

  HydraSpecma

  Se fler kundcase
  Binar bilindustri

  Prenumerera på
  vårt nyhetsbrev

   Den här webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.