Vill du veta mer?

Fyll i ditt telefonnummer nedan
så kontaktar vi dig så snart vi kan.

  Den här webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

  Scania logotyp

  Scania och Binar Solutions jagar ständiga förbättringar

  Som en världsledande leverantör av transportlösningar verkar Scania inom en bransch i konstant förändring. För att stärka sin konkurrenskraft strävar man hela tiden efter att effektivisera och rationalisera sina processer. Som en del av det arbetet samarbetar man sedan mer än 15 år tillbaka med Binar Solutions.

  En Scania lastbil där just Scania tagit hjälp av Binar Solution för en rad olika lösningar, främst relaterade till montering.

  Scania är ett globalt bolag som bland annat tillverkar lastbilar, bussar, motorer samt marina och allmänna industriella tillämpningar. Med mer än 50 000 anställda i cirka 100 länder ligger huvudkontoret i Sverige, medan tillverkningen sker i Europa och Sydamerika. 

  Utmaning

  Som aktör inom fordonstillverkning verkar Scania inom bransch som är i ständig förändring. Kunskap, teknisk innovation och nya marknader formar framtiden, vilket gör att fordonstillverkarna behöver hålla sig uppdaterade konstant. För att stärka sin konkurrenskraft har Scania valt att samarbeta med produkt- och utvecklingsbolaget Binar Solutions.

  Lösning

  Binar Solution hjälper Scania med en rad olika lösningar, främst relaterade till montering. Ett exempel är ett Poka Yoke-system, som handlar om att göra det lätt för operatören att göra rätt. Genom Binars system Pick-to-Light används lampor, sensorer och knappar för att instruera medarbetarna i vad som ska göras och i vilken ordning. På så sätt minskas risken för potentiellt kostsamma misstag.

  Ett annat exempel är visualisering av viktiga nyckeltal, så som OEE (Overall Equipment Effectiveness). Genom att automatisera datainsamlingen så kan en mängd olika nyckeltal beräknas och visualiseras på displayer eller i webbläsaren. På så sätt kan man följa sin produktivitet och agera på eventuella avvikelser i realtid, oavsett var man befinner sig.

  Se fler kundcase
  Binar bilindustri

  Prenumerera på
  vårt nyhetsbrev

   Den här webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.