Vill du veta mer?

Fyll i ditt telefonnummer nedan
så kontaktar vi dig så snart vi kan.

  Den här webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

  Vad menas med ett Takt- och Andonsystem?

  Både Takt och Andon är grundpelare inom Lean och brukar vara några av de första stegen mot ökad produktivitet. 

  Takt innebär att man skapar ett jämnt flöde där varierande volymer bryts ner till ett antal produkter som ska produceras varje dag. För medarbetarna så innebär det en cykeltid eller takttid som måste hållas för att uppnå dagens produktion. När flödet är taktat så synliggörs problem och brister samtidigt som man hamnar i en förbättringsfas. I längden leder detta till högre kvalitet, minskade förluster, kortare leveranstider, minskat lagerbehov, förenklad personalplanering och ökad lönsamhet. 

  Det kan dock vara svårt att veta om man håller rätt takt utan någon form av stöd. Stopp och störningar riskerar att uppmärksammas för lite, vilket gör att man tappar tid. Man hamnar lätt i en situation där man misslyckas med att producera dagens uppsatta mål, vilket kompenseras med övertid och minskad lönsamhet. Dessutom är varje stopp och störning en källa till kvalitetsförsämring och ökade kostnader. Andon är ett beprövat arbetssätt för att upptäcka, rapportera och i längden minimera dessa stopp och störningar.

  Takt- och Andonsystemet från Binar är ett modulärt system som gör att det är lätt att komma igång med rätt arbetssätt. Visualisering av takttid gör det möjligt att få kontroll på varje arbetscykel. Stopp och störningar hanteras med hjälp av Andon-larm som visualiseras och uppmärksammas med ljud.

   

  Läs mer om Takt              Läs mer om Andon

  Har du fått svar på din fråga?

  Kontakta oss om du behöver ytteligare hjälp.

  Kontakta oss
  Binar bilindustri

  Prenumerera på
  vårt nyhetsbrev

   Den här webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.