Vill du veta mer?

Fyll i ditt telefonnummer nedan
så kontaktar vi dig så snart vi kan.

  Den här webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

  Vad menas med ett Takt- och Andonsystem?

  Både  Takt och Andon är grundpelare inom Lean och brukar vara några av de första stegen mot ökad produktivitet.
  Takt innebär att varierande volymer bryts ner till ett antal produkter som ska produceras varje dag för att skapa ett jämt flöde. 

  Arbetarna måste hålla en viss cykeltid eller takttid för att uppnå dagens produktion. När flödet är taktat så kan man synliggöra problem och brister samtidigt som man hamnar i en förbättringsfas. I längden leder detta till högre kvalitet, minskade förluster, kortare leveranstider, minskat lagerbehov, förenklad personalplanering och ökad lönsamhet. 

  Det kan vara svårt att veta om man håller rätt takt utan någon form av stöd. Det finns en risk att Stop och störningar får för lite uppmärksamhet, vilket resulterar i att man tappar tid.

  Det är lätt att hamna i en situation där man misslyckas med att producera dagens uppsatta mål, detta kompenserar man med övertid och minskad lönsamhet.
  Detta innebär att varje stopp och störning resulterar i kvalitetsförsämring och likaså ökade kostnader. Andon är ett beprövat arbetssätt för att upptäcka, rapportera och i längden minimera dessa stopp och störningar.

  Takt- och Andonsystemet från Binar är ett modulärt system som gör att det är lätt att komma igång med rätt arbetssätt. Visualisering av takttid gör det möjligt att få kontroll på varje arbetscykel. Stopp och störningar kan man hantera med hjälp av ett Andon-larm, larmet kan man visualisera och likaså uppmärksamma med ljud.

   

  Har du fått svar på din fråga?

  Kontakta oss om du behöver ytteligare hjälp.

  Kontakta oss
  Binar bilindustri

  Prenumerera på
  vårt nyhetsbrev

   Den här webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.