Vill du veta mer?

Fyll i ditt telefonnummer nedan
så kontaktar vi dig så snart vi kan.

  Den här webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

  Vad får man för ROI genom att implementera lean production?

  ROI (Return of investment) kan man översätta till avkastning på investering. För att beräkna ROI dividerar man vinsten (efter skatt) med den totala kostnaden för investeringen. Svaret blir ett procenttal som visar avkastningen i procent. 

  Samma beräkningsmodell går förstås att använda för att räkna ut vilken ROI man genom att implementera lean. Genom att digitalisera, kvalitetssäkra och effektiviserar sin produktion så gör man vinster genom ökad produktivitet och lönsamhet och minskat slöseri. Därav är det lättast att dela in implementeringen i individuella projekt.

  Där kan man helt enkelt titta på den förbättrade ekonomin och subtraherar kostnaderna för projektet. På så sätt kan man få ut en siffra som indikerar avkastningen på sin investering.

  Vår erfarenhet, efter snart 40 år i branschen, är att företagen som gör dessa investeringar snabbt når en ROI på hundratals eller tusentals procent. Då ska man ändå ha i åtanke att ROI är ett förenklat mått som bara tar hänsyn till kortsiktigt mätbara värden. Lean production leder också till högre hälsa bland medarbetarna, nöjdare kunder och ett minskat klimatavtryck. 

  Har du fått svar på din fråga?

  Kontakta oss om du behöver ytteligare hjälp.

  Kontakta oss
  Binar bilindustri

  Prenumerera på
  vårt nyhetsbrev

   Den här webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.