Vill du veta mer?

Fyll i ditt telefonnummer nedan
så kontaktar vi dig så snart vi kan.

  Den här webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

  Vad betyder Lean Manufacturing?

  Lean manufacturing, eller lean production, går ut på att designa produktionsprocessen på ett sådant sätt att man maximerar kundvärdet samtidigt som man minskar slöseriet, alltså alla delar som inte skapar något värde för slutkunden.

  Syftet är att minska kostnaderna, förbättra kvaliteten på slutproduktionen, öka produktiviteten, minska ledtiderna mellan de olika processerna och hålla lagernivåerna så låga som möjligt. Företag som väljer att implementera lean gör det främst för att förbättra resultaten, öka sin konkurrenskraft, skapa ytterligare värde för slutkunden eller för att skapa en bättre arbetsplats.

  Begreppet “lean” användes för första gången i det här sammanhanget år 1979 i en amerikansk studie där MIT jämförde olika biltillverkare världen över. Tankesättet har dock funnits sedan 1940-talet då den japanska biltillverkaren Toyota utvecklade en filosofi med fokus på att eliminera faktorer i en process som inte tillför något värde.

  Lean manufacturing består av en mängd olika principer där bland annat Just-In-Time (JIT) är ett centralt begrepp. JIT handlar om att ämnen, material, delar och produkter ska finnas på rätt plats vid rätt tidpunkt.

  Har du fått svar på din fråga?

  Kontakta oss om du behöver ytteligare hjälp.

  Kontakta oss
  Binar bilindustri

  Prenumerera på
  vårt nyhetsbrev

   Den här webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.